גביעי פקאן מושקעים ללא גלוטן

פקאן

רוב המתכונים המשפחתיים שלנו מתחלקים לשתי קטגוריות- פצ'קריי, ולא פצ'קריי.

את המתכונים שהם כן פצ'קריי, אלו שיש להם יותר משני שלבים, שדורשים התעסקות מיוחדת, או הכנה של משהו יום מראש, יש סיכוי נמוך מאוד מאוד שאימא שלי או מי מאחיותיה יכינו. רק לסבתא שלי ולי יש את הסבלנות הנדרשת למתכונים האלו. וטוב שכך, כי אחרת העוגיות הנפלאות האלו לא היו כל כך חגיגיות ומיוחדות.

ההתעסקות העיקרית בהן היא העיצוב של הבצק בגביעים, שאם מכינים הרבה מהן, יכול להיות די מייאש- אבל תאמינו לי, זה שווה את ההשקעה.

להכנת הגביעים תצטרכו תבנית של שקעים קטנים- הכי מוצלח יוצא בתבנית של מיני טארטים, שהיא גם קטנה וגם נמוכה, אבל אם אין, אפשר גם להשתמש בתבנית מיני קאפקייקס.  אם התבנית אינה מסיליקון, מומלץ לשמן ממש בעדינות.

בתבנית הנמוכה יותר יצאו כ-40 גביעים, ובתבנית הגבוה בערך מחצית.

גביעי פקאן מושקעים ללא גלוטן

מה צריך?

לבצק:

200 גרם חמאה או מחמאה רכה

200 גרם "אשל" או לבן

2 כוסות קמח עוגות ועוגיות "אופק מן הטבע"

למלית:

1 כוס אגוזי פקאן (לא פקאן סיני!)

2 ביצים

1/2 כפית מלח

מעט תמצית וניל איכותי

1 1/2 כוס סוכר חום

2 כפות שמן

איך מכינים?

מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקרור.

בנתיים מכינים את המלית, קוצצים את הפקאנים, ומערבבים היטב יחד עם שאר החומרים.

מוציאים את הבצק מהמקרר, וקורצים ממנו כדורים מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג, ומניחים כל כדור בשקע. בעזרת האצבעות מצמידים את הבצק לצדדים של התבנית ויוצרים את מעטפת הבצק. ממלאים את הבצק במלית, בערך עד לכשני שליש הגובה- המלית תתפח באפיה.

אופים כ15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, עד שדפנות הבצק זהובות קלות והמלית זהובה מאוד. מצננים היטב לפני שאוכלים!

מומלץ לשמור את גביעי הפקאן בקופסא סגורה במקרר.