מה חשוב לדעת בקניית מטבח?

מטבח

בעיות נפוצות בקניה של מטבחים

  1. רוב הלקוחות אשר רוכשים מטבחים לראשונה בחייהם מקבלים יחס נהדר במקרים רבים לפני הקניה, אך המעצב או היצרן נעלמים לאחר זמן קצר.
  2. יש צורך להתרוצץ בין אנשי מקצוע שונים כגון מעצב, יצרני מטבחים, שיפוצניק, חנות מכשירי חשמל, חנות לכיורים וברזים, שיש ועוד…
  3. כעת עליך לתאם את לוח הזמנים וקצב העבודה בין כל אנשי המקצוע והספקים– ולקוות לטוב.
  4. אתה חולם על מטבח מושלם שנראה טוב בשרטוטים, אבל מקבל חושך בעיניים כשכבר מאוחר מידי, כשהמטבח כבר מורכב אצלך בבית ואין התאמה בין הקרמיקה למשטח העבודה ולריצוף ואין התאמה בין מכשירי החשמל לכיורים ולברזים ובשורה תחתונה "אוי הברוך".
  5. לאחר קבלת המטבח ולאחר שהשקעת הרבה זמן, כסף ואנרגיה, אתה מטפל במטבח בדיוק כמו שטיפלת במטבח הישן וזו טעות חמורה.

מטבח סביב אי:

הטרנד החם של מטבחי אמירקה בשנות השבעים, כבר שוטף את ישראל כמעט עשור שלם ולא מרפה – אי באמצע המבטח נחשב היום יותר מתמיד לסמל סטטוס יותר מאשר לגורם פונקציונלי. העובדה כי המבטח שלכם מספיק גדול להכיל אי, אומרת משהו על גודל הבית והיכולת הפיננסית שלכם להחזיק אותו. תודו שלא חשבתם על זה…ועכשיו תודו שכן.

מדיח כלים במטבח:

שלושה סוגי מדיחי כלים תמצאו בחנויות חשמל במחלקת הכלים ה'לבנים': מדיח כלים גדול חיצוני, מדיח כלים קטן/נייד חיצוני והלהיט שהחל בסוף שנות השמונים וסוחף את המשקיענים עד היום – מדיח כלים בילט אין, בתוך ארונות המטבח. שני הסוגים הראשונים, מדיחי הכלים החיצוניים, מאפשרים חופש עיצוב ומיקום משתנה אך מוגבל. הכנסת מדיח הכלים לתוך ארונות המטבח כחלק מתכנון העיצוב של מרחב בישול ואיחסון המזון, מאפשרים ניצול מירבי של השטח.

דגשים ברכישת מטבחים

בהגיעכם לדירה חדשה, עוד בשלב הקנייה הראשוניים, מומלץ לתכנן ולקבוע את עמדות הגז, הכיריים, היכן ימוקם המקרר (שצורך מרחב משלו)
האם התנור יהיה 'בילט אין', כדי לאפשר גישה נוחה וניצול מקסימלי של מקום.
הכיריים ומיקומם כמה שיותר קרוב לחלון/פתח איוורור/שואב אדים בייתי.
לאחר התיכנון מגיע השלב הישראלי במטבח האמריקאי שלכם – הטעויות.
טעויות של חישובים, רוחבים, גבהים ומידות, נפוצים מאד לצערנו אצל בעלי המקצוע בתחום.
לכן, מומלץ לקחת מראש טווחי ביטחון ולהימנע מאי נעימות כאשא המקרר החדש לא נכנס לנישה שיועדה לו.
כל מטבח דורש תחזוקה ייחודית לחומרים אשר ממנו מיוצר המטבח, שימוש לא נכון או בתדירות לא נכונה גורם לבלאי מואץ
כעבור שנתיים המטבח נראה ישן וכעבור 4 שנים חייבים להחליפו.