מתכון מנצח לעוגת פרג !

עוגת פרג

כבר לא כרוכה אחריה, עוגת פרג ואף מילה על כרוכית

אני מאוד אוהבת פרג, כמעט בכל צורה, אבל באמת שנמאס לראות כרוכיות פרג – משמרים, מבצק שמנת, או מכל בצק אחר (מודה באשמה, גם אני העליתי תמונה). לעומת זאת, בזמן האחרון דווקא לחם הקופים תפס כאן תאוצה. אני לא מתה עליו, כי הוא שמנוני ומתוק מדי לטעמי. אבל אם מאמצים את הרעיון המרכזי, של עוגה המורכבת מחתיכות קטנות, ומוותרים על טבילת החתיכות בחמאה ובסוכר, אפשר ליהנות מהצירוף המוצלח שמרים־פרג ולהינצל מקלישאת הכרוכית.

הבצק רך וקל מאוד להכנה, וגם הרידוד מהיר ולא מלכלך, כי לא מקמחים את משטח העבודה. את תערובת הפרג אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר. מי שלא אוהב צימוקים יכול לוותר עליהם, ומי שרוצה תוספת פריכות, יכול להחליף אותם (או להוסיף עליהם) באגוזים קצוצים.

המצרכים לטבעת שמרים עם פרג:

לבצק:

  • 2 כוסות + 3 כפות קמח
  • ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • ⅓ כוס חלב פושר
  • ¼ כפית מלח

למלית הפרג:

  • ½ כוס חלב
  • ⅔ כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 2 כפות סולת
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • ½ כוס צימוקים בהירים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רום כהה
  • 1 כף דבש
  • 30 גרם חמאה רכה למריחה ולשימון התבנית

לסירופ הסוכר:

  • ⅓ כוס סוכר
  • ⅓ כוס מים רותחים
  • 1 כף רום כהה

1. מכינים את הבצק (אני הכנתי במעבד מזון עם להב הפלסטיק, אבל אפשר במיקסר עם קרס לישה, או פשוט ללוש ביד). מנפים 2 כוסות קמח למכל של מעבד המזון או לקערה. מוסיפים שמרים וסוכר וניל ומערבבים. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות ואת הביצה ומפעילים את מעבד המזון (בהפסקות קצובות, כדי שהבצק לא יתחמם) או המיקסר. מוסיפים את החלב בהדרגה ובסוף את המלח. לשים לבצק רך וחלק שלא נדבק לידיים. אם יש צורך מוסיפים עוד מהקמח הנותר. מוציאים את הבצק ולשים בידיים במשך 3-2 דקות נוספות – הבצק צריך להיות רך מאוד, כך שזו ממש לא משימה מאמצת – ומניחים בקערה. מכסים בניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

2. מכינים את תערובת הפרג. מחממים את החלב עם הסוכר ועם קליפת הלימון בסיר בינוני עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים פרג, סולת וקוקוס ומערבבים עד שהנוזלים נספגים והתערובת מבעבעת. ממשיכים לבחוש מעל להבה נמוכה במשך 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים צימוקים, מיץ לימון, רום ודבש ומערבבים היטב. מצננים לגמרי (אם רוצים לזרז את הצינון, משטחים את התערובת בצלחת גדולה).

3. מכינים את הסירופ: ממיסים את הסוכר במים הרותחים. מוסיפים את הרום ומערבבים. מצננים. משמנים תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה.

4. מחלקים את הבצק לשניים. על לוח חיתוך גדול מפלסטיק (או על משטח עבודה חלק לא מקומח) מרדדים כל חלק למלבן צר באורך 40 ס"מ וברוחב 20 ס"מ.

5. מורחים כל עלה בחצי מכמות החמאה – מפזרים חתיכות קטנות ומורחים בסכין. מפזרים חצי מכמות המלית לאורך השליש האמצעי של העלה. מגלגלים לגלילה הדוקה ופורסים ל־20 פרוסות. מסדרים את הפרוסות בצפיפות בתבנית המשומנת אחת לצד השנייה ואחת על השנייה בכיוונים אקראיים. מכסים את התבנית בניילון ומשהים במקום חמים עד שהטבעת תופחת יפה.

5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את העוגה במשך 30 דקות, עד שהיא משחימה. מברישים את העוגה החמה בסירופ הסוכר ומצננים.