עוגת תפוזים וקוקוס וזכרונות אהבה מהפרדס

עוגת תפוזים

אבא היה חקלאי מצטיין. קם כל בוקר עם הציפורים והתרנגולות ועובד עד צאת הנשמה. הוא היה מגדל באהבה פקעות של נוריות לייצוא אבל גם נגע בגידולים של שוק כמו עגבניות, תפוחי אדמה, פלפלים, אפרסמונים ותפוחי עץ. רק מי שיודע כמה זיעה שופך חקלאי וכמה אהבה הוא משקיע בגידולים שלו מבין את מחירי הירקות והפירות בשווקים. אבא היה מחובר לאדמה. חקלאי שנולד על הקרקע במושב לאבא ספרטני יוצא האצ"ל ופסיכי אמיתי. הוא לא ממש ידע איך לגדל ילדים או איך לאהוב אותם. לא חיבוק או נשיקה, אבל העיניים שלו דיברו אלינו תמיד והן היו אוהבות.

בכל חורף, כשהתפוזים הראשונים יוצאים לשוק והופכים את הבטן מהתרגשות ,הזמן לחגוג במטבח עם עוגת תפוזים וקוקוס. לא מפונפנת או מלאת סירופ. כזאת שממלאת את הבית בניחוחות של אפייה כשהגשם מכה בחוץ ובפנים קר וטעים עם כוס תה ושמיכה.

עוגת תפוזים וקוקוס

4 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

חצי כוס מיץ  תפוזים

כפית תמצית וניל

כוס קוקוס

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

ועכשיו, מה עושים?

1. מקציפים כ-10 דקות את הביצים ותמצית הוניל לקבלת נפח.

2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולאחריו בזילוף את השמן. מוסיפים בכל פעם שליש מהתערובת היבשה ושליש ממיץ התפוזים.

3. מוזגים לתבנית קוגלהוף או לשתי תבניות אינגליש קייק ואופים בחום של 180 מעלות כ-70 דקות או עד שיוצא  קיסם נקי.

שיהיה בתיאבון לכל המשפחה !